Tulilatva

Tulilatva

Kalanchoë blossfeldiana

Kaunis, pieni ja tiiviskasvuinen tulilatva kukkii yleensä talvella tai varhain keväällä noin kolmen kuukauden ajan. Uudet risteymät ja päivän pituuden tarkka hallinta ovat kuitenkin saaneet tulilatvat kukkimaan niin, että sitä voi ostaa melkein mihin vuodenaikaan tahansa kukkivana. Kyseiset huonekasvit ovatkin sitten pitkäikäisiä, mutta siitä huolimatta niitä heitetään usein pois kukkien kuihduttua. Pienet putkimaiset kukat ovat tiiviisti huiskilomaisissa tertuissa ja värejä löytyy punaisesta oranssiin, vaaleanpunaiseen sekä keltaiseen. Vihreät lehdet ovat hammaslaitaisia, kiiltäviä ja pyöreitä.

Kasvuolosuhteet

Tulilatva vaatii itselleen n. 40cm korkean ruukun sekä suoran auringonvalon. Kukka viihtyy huoneenlämmössä.

Kastelu ja lannoitus

Tulilatvan multaa pidetään juuri ja juuri kosteana. Kasteluveteen voi kukinta-aikana kahden viikon välein lisätä Substral Kasviravinnetta. Jos kasvi halutaan säilyttää kukinnan jälkeen, annetaan sen levätä kuuden viikon ajan niin, ettei se saa kuin vähän vettä ja lannoitteita ei ollenkaan. Tämän jälkeen kasvi saattaa kukkia, mutta lehdet ovat joka tapauksessa kauniit.

Käteväksi pitkäaikaiseksi lannoitusmenetelmäksi sopivat Substral Ravinnepuikot kukkiville kasveille kahden kuun välein vaihdettuna.

Vinkkejä

Lajike ”Tessa” sopii rentovartisena amppeliin tai korkealla olevaan ruukkuun. Lajista poikkeavana se pärjää hajavalolla ja kukkii myöhään talvella tai varhain keväällä oranssinpunaisia kukkia.

Substral suosittelee