Malakanlaikkuvehka

Malakanlaikkuvehka

aglaonema commutatum

Malakanlaikkuvehkan lehdet ovat hopeanvihreän kirjavia ja ovaalin muotoisia. Lehdet ovat pitkiä ja kasvavat lyhyestä varsiosasta. Meillä Suomessa tämä puolipensas saavuttaa yleensä noin 50cm korkeuden, mutta kotimaassaan trooppisessa Aasiassa se voi saavuttaa jopa 2m korkeuden. Malakanlaikkuvehkan huomaamattomat kukat kehittyvät kirkkaan punaisiksi, houkutteleviksi marjoiksi. Tässä vaiheessa on mielekästä poistaa ne, sillä muuten ne luovat sekavan tunnelman hopeanvihreiden lehtien kanssa.

Kasvuolosuhteet

Malakanlaikkuvehkan kasvupaikan lämpötilan ei tulisi koskaan laskea alle 16ºC:n. Sen kasvulle sopivin on tasainen 20ºC lämpötila suhteellisen varjoisalla paikalla. Malakanlaikkuvehka tarvitsee myös melko kosteaa ilmaa. Lehtien suihkuttamista pitäisi kuitenkin välttää tai lehtiin saattaa muodostua rumia laikkuja.

Kastelu ja lannoitus

Malakanlaikkuvehkaa tulee kastella tasaisin väliajoin vähäkalkkisella, lämpimällä vedellä. Talvella vähemmän. Mullan on hyvä olla koko ajan hieman kosteaa.

Kasteluveteen voi lisätä kahden viikon välein Substral Kasviravinnetta. Talvella lannoituksen voi vähentää yhteen kertaan kuukaudessa.

Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Vinkkejä

Kasvuhäiriöt, esim. lehtien ruskeat varret johtuvat liian kylmästä tai kalkkipitoisesta vedestä tai liian kylmästä kasvupaikasta.

Substral suosittelee