Anopinkieli

Anopinkieli

Sansevieria trifasciata

Huonekasvina suosittu anopinkieli tunnetaan myös nimellä Isoanopinkieli. Kasvi on kotoisin Länsi-Afrikasta. Jäykkä, terävälehtinen ja ainavihanta kasvi on helppohoitoinen huonekasvi. Anopinkielen lehdet ovat väriltään tummanvihreän ja vaalean juovikkaat. Anopinkieli on huonekasvina suosittu, koska se kestää hyvin epäsäännöllistä kastelua eikä ole valaistuksen suhteen kovin tarkka.

Kasvuolosuhteet

Anopinkieli kestää aurinkoa, varjoa, kuivaa ilmaa, vetoa ja jopa kastelun laiminlyömistä. Lisäksi anopinkieli viihtyy ahtaassa ruukussa, koska juurakko kasvaa hitaasti eikä niitä näin ollen tarvitse istuttaa uuteen ruukkuun vuosittain.

Kastelu ja lannoitus

Ihanteellisinta kasville olisi, jos sen multa pidettäisiin kosteana keväästä syksyyn. Talvella vettä tulisi antaa vain sen verran, ettei multa kuivu kokonaan. Lannoituksen suhteen kasvi on vaatimaton, riittää, että lannoitetta, kuten Substral Kasviravinnetta lisätään kasteluveteen n. kerran kuukaudessa.

Vinkkejä

Anopinkieltä voi lisätä jakamalla täysikasvuisen kasvin juuripaakkuja. Kasvista voi myös ottaa lehtipistokkaita leikkaamalla lehti paloiksi, ja laittamalla palat multaan.

Substral suosittelee