Verenpisarat

Verenpisarat

Fuchsia

Fuchsia sukuun kuuluu useita eri lajikkeita. Värivaihtoehtoja on paljon, valkoisia punaisia ja sinipunaisia. Kasvi on alunperin lähtöisin Keski- ja Etelä-Amerikasta, missä verenpisarat vuoristolaaksoissa pensaina. Verenpisara on nykyisin pääasiassa ulkokasvi, mutta ennen sitä pidettiin myös huonekasvina.

Kasvuolosuhteet

Verenpisara viihtyy parhaiten puolivarjoisassa paikassa, mutta ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Multa ei saisi päästä lämpenemään kovin paljon, koska juuret pitävät viileästä.

Kastelu ja lannoitus

Kastele ja lannoita verenpisaraa säännöllisesti, jotta kasvi jaksaa kukkia. Kuivuminen voi olla haitallista kukinnalle. Kukinnan jälkeen kasvi tarvitsee lepoa viileässä paikassa.

Vinkkejä

Verenpisaran voi talvettaa viileässä, n. 5-10 C, ja valoisassa paikassa. Kasvin lehdet varisevat talvella. Juurakkoa kastellaan varoen, liikaa märkyyttä on vältettävä talvehtimisen onnistumisen kannalta.

Keväällä kun kasvi alkaa uudelleen kasvamaan, vaihdetaan kasvi uuteen ravinteikkaaseen multaan ja aloitetaan kasteleminen ja lannoitus. Kasvia myös leikataan.

Substral suosittelee