Atsalea

Atsalea

Rhododendron Simsii-risteymät

Atsalea on kotoisin Itä-Aasiasta, josta se tuotu Eurooppaan 1800-luvulla. Luonnossa atsalea kasvavat sateisilla ja vilpoisilla vuoristoalueilla, happamassa maaperässä. Huonekasvina atsalea pitää viileästä huoneilmasta, mutta ei suorasta auringonvalosta. Alppiruusun sukulaiskasvi atsalea on näyttävä, mutta melko vaativainen kasvi.

Kasvuolosuhteet

Atsalea viihtyy valoissa ja puolivarjossa. Nuput tarvitsevat avautuakseen valoa, mutta suoraa auringonpaahdetta se ei kestä. Liian hämärässä nuput saattavat pudota ja kasvi keskittyy vain lehtien kasvattamiseen. Älä sijoita atsaleaa kuuman patterin päälle, sillä kuumuus kuivattaa juuristoa.

Kastelu ja lannoitus

Atsalean kasvualusta on pidettävä tasaisen kosteana eikä sitä saa päästää kuivumaan. Mitä lämpimämpi huoneilma, sitä enemmän kasvi tarvitsee vettä. Voit esimerkiksi antaa 1-1,5 dl vettä joka aamu, jotta kasvi pysyy kukkivana ja elinvoimaisena. Jos atsalea pääsee kuivumaan, upota ruukku yläreunaa myöten veteen n. 15 -30 minuutiksi ja nosta kuivumaan, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois juuristosta.

Kasvuaikana kasvia voi ravita kerran viikossa Substral Kasviravinnenesteellä.

Vinkkejä

Kasvi pitää suihkuttelemisesta ja sumuttamisesta. Vältä kuitenkin kukinta-aikaan kukkien sumuttamista.

Substral suosittelee