Kumiviikuna eli huonekumipuu

Kumiviikuna eli huonekumipuu

Ficus elastica

Kumiviikuna eli huonekumipuu kuuluu Moraceae heimoon, jonka tunnetuimmat lajit ovat viikuna ja apinanleipäpuu. Kumiviikuna on suosittu huonekasvi, jota on kasvatettu jo 1800-luvun alkupuolelta alkaen. Sen suosio huonekasvina perustuu helppohoitoisuuteen ja sopeutuvaisuuteen.

Kasvuolosuhteet

Kumiviikuna viihtyy hajavalossa. Suoraa auringonpaistetta ja vetoa tulisi välttää.

Kastelu ja lannoitus

Kumiviikuna pitää ravinteikkaasta mullasta. Kasvukaudelle sitä kastellaan säännöllisesti ja sitä lannoitetaan viikoittain. Multa ei saisi koskaan kuivua täysin vaikka talvella pintamullan on hyvä antaa välillä kuivahtaa.

Lannoittamiseen sopii hyvin veteen sekoitettava Substral Kasviravinneneste. Myös Substral Kasviravinnepuikot viherkasveille soveltuvat huonekumipuun lannoittamiseen kasvukaudella.  Lepokaudella talvella kasville annetaan lannoitetta kerran kuukaudessa.

Vinkkejä

Kumiviikunan suuria ja kiiltäviä lehtiä voi pyyhkiä ensin nihkeällä liinalla ja sen jälkeen sumuttaa Substral Lehtikiilto aerosolilla kauniin kiillon saamiseksi lehdille. Kumiviikunaa voi huoletta leikata ja juurruttaa leikattuja versoja maljakossa.

Fiikus pudottaa lehtensä, jos kastelet sitä liikaa tai liian vähän. Rytmi on oikea, kun mullan pinta ehtii välillä kuivahtaa.

Substral suosittelee