Rahapuu

Rahapuu

Crassula ovata

Rahapuu on erikoisennäköinen mehikasvi, joka luonnossa kasvaa eteläisen Afrikan savanneilla ja saattaa kasvaa jopa kolmemetrikseksi. Sen kukat ovat pieniä ja vaatimattomia, useimmiten valkoisia. Pohjoisissa oloissa huonekasvina, rahapuu saattaa kasvaa noin metrin korkuiseksi. Kasvi on parhaimmillaan runsasoksainen ja tanakkarunkoinen.

Englanninkielinen nimi jade plant tulee kasvin jadenvihreästä väristä. Joskus lehtien reunat saattavat olla punertavia. Rahapuuta on kutsuttu myös elämänpuuksi ja paratiisipuuksi.

Kasvuolosuhteet

Rahapuu pitää lämpimästä ja jopa kuumasta, mutta viihtyy myös huoneenlämmössä. Valoisuus on sille eduksi. Suoraa auringonvaloa tulee välttää erityisesti lepokaudella. Suomen oloissa kukkiva rahapuu on harvinaisuus.

Kastelu ja lannoitus

Multa saa kuivahtaa reilusti kastelukertojen välillä. Mehikasvien tapaan, kasvi ei pidä laisinkaan liiallisesta kastelusta. Yleisin hoitovirhe onkin liiallinen kastelu, joka mädättää kasvin.

Rahapuuta lannoitetaan toukokuusta syyskuuhun maksimissaan kerran kuukaudessa. Annostelu on puolikas (7ml) normaalista annoksesta Substral Kasviravinnetta.

Vinkkejä

Kasvi ei pidä mullanvaihtamisesta. Etenkin vanhemmalle rahapuulle mullanvaihtoa suositellaan vain silloin kun ruukku on käynyt ahtaaksi.

Substral suosittelee