Posliinikukka

Posliinikukka

Hoya carnosa, Hoya bella

Hoya sukuun kuuluvia posliinikukkia on lukuisia eri lajikkeita. Kasveja kasvaa luonnonvaraisena Ita-Aasiassa ja Australiassa. Tyypillisimpiä huonekasveina kasvatettavia lajikkeita ovat isoposliinikukka (Hoya carnosa) ja pikkuposliinikukka (Hoya bella). Kasveilla on paksut vahamaiset lehdet ja makealta tuoksuvat kukinnot, joista voi tihkua tahmeaa nestettä.

Kasvuolosuhteet

Posliinikukka kasvaa hyvin sisätiloissa. Posliinikukka viihtyy runsaassa valossa, etenkin jos sen haluaa saada kukkimaan. Jatkuvaa auringon paahdetta kasvi ei kuitenkaan kestä. Kukat ilmestyvät lehtihankoihin ja kukinta kestää viikkokausia. Kuivuneita kukkia ei kannat poistaa, sillä kasvi kukkii aina samasta kohdasta uudelleen. Kasvi vaihdetaan suurempaan ruukkuun vasta kun se on välttämätöntä.

Kastelu ja lannoitus

Kasvukaudella kastelu voi olla runsasta, mutta älä kuitenkaan ylikastele.  Kasvi vaatii ilmavan kasvualustan. Lannoitus kasvukaudella säännöllisesti kerran viikossa Substral Kasviravinteella. Talvella lepoaikana kasvia kastellaan vähemmän ja lannoitetaan vain muutaman kerran.  Helmi-maaliskuussa kasvukauden alussa kastelua ja lannoitusta lisätään.

Vinkkejä

Posliinikukkaa on helppo lisätä pistokkaista juurruttamalla. Laita yhteen ruukkuun n. 3-5 pistokasta. Posliinikukka on tutkimusten mukaan tehokas huoneilman puhdistaja.

Substral suosittelee