Murattiaralia

Murattiaralia

Fatshedera Lizei

Muratin ja huonearalian risteytys on vanhempiensa välimuoto ja se syntyi Ranskan Nantesissa vuonna 1912. Sen kasvutapa on pilarimainen ja keskikokoiset, himmeänkiiltävät ja tanakat lehdet ovat kolme- tai viisisormisia, lyhytruotisia sekä jäykkiä. Nuoren murattiaralian varsi on vihreä, ja se kukkii vasta vanhana kermankeltaisin ja korallimaisin kukin. Kukat ovat halkaisijaltaan 4-6mm ja ne kukkivat myöhään syksyllä tai alkutalvella. Murattiaralia kasvaa nopeasti ja on monivuotinen kasvi. Se sietää huoneenlämpöä talvisin paremmin kuin tavalliset muratit.

Kasvuolosuhteet

Runsas hajavalo. Murattiaralian kirjavat muunnokset tarvitsevat suoraa auringonvaloa, vihreälehtiset lajikkeet viihtyvät parhaiten varjossa.

Kastelu ja lannoitus

Kasteluveteen voidaan lisätä kerran viikossa Substral Kasviravinnetta. Talvikuukausina, lokakuusta helmikuuhun lannoituksen tulee tapahtua vain kaksi kertaa kuussa.

Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Vinkkejä

Murattiaraliasta saa tuuheamman latvomalla.

Substral suosittelee