Peikonlehti

Peikonlehti

Monstera deliciosa

Kotimaassaan Meksikossa peikonlehti kasvaa puiden varjossa ja kietoutuu niiden runkoihin ylöspäin kiiveten. Sen ominaispiirre ovat suuret kilvenmuotoiset ja lovelliset lehdet.

Peikonlehti kasvattaa lisäksi ilmajuuria, joita ei missään nimessä tule poistaa. Se viihtyy ahtaissa paikoissa esim. eteisessä tai portaikossa. Peikonlehti ei vaadi paljoa hoitoa ja on siksi hyvin käyttäjäystävällinen.

Optimaalisella hoidolla ja onnella saattaa peikonlehti kasvattaa kukkia, jotka levittävät hienoa ja miellyttävää tuoksua.

Kasvuolosuhteet

Peikonlehti viihtyy valoisalla, muttei aurinkoisella paikalla, mutta voi kukoistaa myös varjossa. Lämpötilan tulisi olla ympäri vuoden 18 ja 22ºC välillä ja se suosii myös korkeaa ilmankosteutta ja lämmintä kasvualustaa.

Kastelu ja lannoitus

Kastelun tulee olla vain kohtuullista ympäri vuoden, niin ettei multa kastu liikaa.

Maaliskuusta elokuuhun peikonlehteä voi lannoittaa 14 päivän välein Substral kasviravinteella. Pidempiaikaiseen lannoitukseen sopivat viherkasveille tarkoitetut Substral Kasviravinnepuikot kerran kahdessa kuukaudessa vaihdettuna. Lokakuusta helmikuuhun lannoituksen voi vähentää puoleen.

Vinkkejä

Alhainen ilmankosteus johtaa punkkien nopeaan ilmestymiseen, joten ilmankosteudesta on tärkeää pitää huolta.

Lehtiä on hyvä pestä välillä, jotta kasvi saa hengittää ja kukkii useammin.