Kesä koittaa kotiviidakkoon

Viherpeukalo-Astan unelmana on kasvattaa olemassa olevista huonekasveista todellinen kotiviidakko! Lähde matkaan mukaan inspiroitumaan viherkasveilla sisustamisesta ja kuinka ne saadaan sulautumaan luonnolliseksi osaksi muuta kodin sisustusta.

Olen lannoittanut kasvejani kuukauden verran viikoittain Ready to use -lannoitteella, sekä veteen sekoitettavalla kasviravinnenesteellä. Nämä ovat olleet käytössä juuri niin käteviä ja helppoja, kuin olin ajatellutkin.

Kastelen siis kaikki kasvini suihkussa ja näin lannoituskin on helppoa ja turvallista, kun kasvupohja on kunnolla kostea. Lisäksi käytössä on myös Substralin kasviravinnepuikkoja.

Kasvit kasvavat silmissä ja ovat selvästi tyytyväisiä saamastaan säännöllisestä ja huolellisesta hoidosta.

Kerroin aikaisemmin, että olin tehnyt ripsiäishavaintoja ja nyt kaikki kasvit on käsitelty tuhohyönteissprayllä. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että spray on tehnyt tehtävänsä ja tuholaiset ovat poissa! Jään seuraamaan tilannetta!

Tunnelmat projektin aloituksesta

Fiilikset on ennen kaikkea innostuneet. Olen melko rohkea ja avoin kokeilemaan kaikkea uutta. Kokeilemalla ja tekemällä oppii parhaiten kunkin kasvin tarpeet ja hoitokeinot! Siispä ryhdyn rohkeasti ja ennakkoluulottomasti toimeen!

Aivan ensimmäisenä kokeiluun lähtivät Substralin nestemäiset lannoitteet. Kastelen erilaisissa kasvupohjissa olevat viherkasvini suihkussa ja lopuksi tietenkin lannoitan ne joka kerta.

Viherkasvieni joukossa on paljon itse talven aikana juurrutettuja jo hyvässä kasvussa olevia pistokkaita, jotka kasvavat kohisten ja tarvitsevat paljon lannoitteita. Erityisellä mielenkiinnolla lähden kokeilemaan uutta Ready to use -lannoitetta ja sen rinnalla veteen sekoitettavaa kasviravinnenestettä.

Olen aikeissa vaihtaa muutamia kasveja isompiin ruukkuihin ja näihin menee lannoitteeksi lannoitekäpyjä, sekä kasviravinnepuikkoja.

Kevään aikana olen harmi kyllä tehnyt joitain ripsiäishavaintoja ja näitä vastaan on tarkoitus kokeilla tuhohyönteisspraytä!

Näistä kokemuksista lisää sitten myöhemmin kesäkuussa!

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.