Kiireisen kesän päätös

Viherpeukalo-Astan unelmana on kasvattaa olemassa olevista huonekasveista todellinen kotiviidakko! Lähde matkaan mukaan inspiroitumaan viherkasveilla sisustamisesta ja kuinka ne saadaan sulautumaan luonnolliseksi osaksi muuta kodin sisustusta.

Kesä on ollut kiireinen ja olikin mukava, että apuna viherkasvien hoidossa oli nämä Substralin helppokäyttöiset lannoitteet. Erityisesti ihastuin Ready to use -lannoitteeseen ja toki viherkasvien kasviravinnepuikot tekivät kasteluista helppoa, kun kasveja ei tarvinnut enää joka kerta erikseen lannoittaa! Vähän harmittaa, kun kesä on joka mielessä niin kiireistä aikaa, ettei kasveille ole ollut juurikaan ylimääräistä aikaa.

Projektissa en muuten kokenut olevan mitään hankalaa, sillä on ollut todella mukava tutustua ja kokeilla erilaisia tuotteita. Sen kummempaa neuvoa en osaa antaa tuleville Viherpeukaloille, kuin että rohkeasti ja ennakkoluulottomasti vain kokeilemaan! Substralin tuotteissa on hyvät ja selkeät ohjeet ja kokemattomammankin kasviharrastajan on helppo ottaa tuotteet käyttöön.

Nyt syksyllä aion jatkaa kasvien siirtoa isompiin ruukkuihin, ja näille menee ravinnelannoitteeksi kasviravinnepuikkojen lisäksi Osmocote lannoitekäpyjä. Nämä olivat itselleni ihan uusi tuttavuus ja tykästyin kovasti!

Aiemmin kesällä vaivanneista ripsiäisistä en päässyt kokonaan eroon ja aion toistaa tuon Tuhohyönteisspray-käsittelyn jossain kohtaa. Projektin myötä tutuksi tulleita tuotteita jää varmasti käyttööni jatkossakin!

Kiitos, kun sain olla mukana! Kivaa syksyä toivottaa Asta.

Kastelut pitävät Viherpeukalon kiireisenä

Tällä viherpeukalolla on ollut aikamoinen huiske päällä, kun viherkasvien lisäksi puutarha pitää minut todella kiireisenä näin kesällä!

Viherkasvien kastelun kanssa olen ollut helisemässä, kun kaikki viherkasvit talon kahdessa kerroksessa on kasteltava kerran viikossa. Pienimmille ruukuille tämäkään ei tahdo riittää.

Ja tunnollisesti näin kesälläkin kannan kaikki kasvit joka kastelukerta suihkun alle.

Kastelujen yhteydessä lannoitteena on ollut Ready to use -kasviravinne, sekä veteen sekoitettava Kasviravinneneste. Lisäksi käytössä on kasviravinnepuikot ja muutamalle kasville laitoin nyt myös Osmocote-lannoitekäpyjä.

Viikoittainen suihkuttelu tuokio on siinä mielessä todella tärkeä, koska samalla tulee seurailtua myös noita tuholaisia. Kerroin aikaisemmin ripsiäishavainnoista ja suihkuttelinkin kaikki kasvini Tuhohyönteissprayllä.

Alkuun ripsiäiset näyttivätkin kadonneen, mutta valitettavasti olen taas tehnyt muutamia havaintoja samaisista tuholaisista. Ehkä pitää toistaa tuo suihkutus tuolla samaisella spraylla!

Viherkasvit ovat kasvaneet kesällä sen verran paljon, että vaihtelen kasvieni järjestystä lähes joka kastelukerran yhteydessä. Huomaan viikoittain jonkun kasvin jääneen taas toisen varjoon.

Täällä on paljon keväällä juurrutettuja pistokkaita, jotka ovat hurjassa kasvussa. Uutta lehteä pukkaa tauotta ja näille pitäisi vaihtaa isompaa ruukkua, mutta koska kesä, niin homma taitaa jäädä elokuulle!

Haastavinta kesällä onkin tuo kasvien parissa käytetty vähäinen aika. Mutta fiilikset Viherpeukalo-projektista ovat mukavat! Olen päässyt kokeilemaan kaikkia tuotteita ja ne ovat olleet mielestäni helppoja käyttää. Annan ison plussan myös hyvistä ja selkeistä ohjeista tuotteiden käyttöön!

Kesä koittaa kotiviidakkoon

Olen lannoittanut kasvejani kuukauden verran viikoittain Ready to use -lannoitteella, sekä veteen sekoitettavalla kasviravinnenesteellä. Nämä ovat olleet käytössä juuri niin käteviä ja helppoja, kuin olin ajatellutkin.

Kastelen siis kaikki kasvini suihkussa ja näin lannoituskin on helppoa ja turvallista, kun kasvupohja on kunnolla kostea. Lisäksi käytössä on myös Substralin kasviravinnepuikkoja.

Kasvit kasvavat silmissä ja ovat selvästi tyytyväisiä saamastaan säännöllisestä ja huolellisesta hoidosta.

Kerroin aikaisemmin, että olin tehnyt ripsiäishavaintoja ja nyt kaikki kasvit on käsitelty tuhohyönteissprayllä. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että spray on tehnyt tehtävänsä ja tuholaiset ovat poissa! Jään seuraamaan tilannetta!

Tunnelmat projektin aloituksesta

Fiilikset on ennen kaikkea innostuneet. Olen melko rohkea ja avoin kokeilemaan kaikkea uutta. Kokeilemalla ja tekemällä oppii parhaiten kunkin kasvin tarpeet ja hoitokeinot! Siispä ryhdyn rohkeasti ja ennakkoluulottomasti toimeen!

Aivan ensimmäisenä kokeiluun lähtivät Substralin nestemäiset lannoitteet. Kastelen erilaisissa kasvupohjissa olevat viherkasvini suihkussa ja lopuksi tietenkin lannoitan ne joka kerta.

Viherkasvieni joukossa on paljon itse talven aikana juurrutettuja jo hyvässä kasvussa olevia pistokkaita, jotka kasvavat kohisten ja tarvitsevat paljon lannoitteita. Erityisellä mielenkiinnolla lähden kokeilemaan uutta Ready to use -lannoitetta ja sen rinnalla veteen sekoitettavaa kasviravinnenestettä.

Olen aikeissa vaihtaa muutamia kasveja isompiin ruukkuihin ja näihin menee lannoitteeksi lannoitekäpyjä, sekä kasviravinnepuikkoja.

Kevään aikana olen harmi kyllä tehnyt joitain ripsiäishavaintoja ja näitä vastaan on tarkoitus kokeilla tuhohyönteisspraytä!

Näistä kokemuksista lisää sitten myöhemmin kesäkuussa!

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.