Substral Tuhohyönteisspray

Substral Tuhohyönteisspray

Käyttövalmis hyönteisten torjuntasuihke koristekasveille

Substral Tuhohyönteisspray torjuu kasveja imeviä ja purevia tuholaisia kuten lehtikirvoja, ripsiäisiä, jauhiaisia, kilpikirvoja, villakilpikirvoja, kehrääjäpunkkeja, kovakuoriaisia, hyönteisten toukkia, miinaajia jne. Öljyainesosan ansiosta aine torjuu hyönteiset myös toukka- ja muna-asteella.

Substral Tuhohyönteissprayn vaikuttava aine imeytyy kasvin lehtiin ja leviää nestekierron mukana kaikkialle kasviin (systeeminen vaikutus). Systeemisen vaikutuksen ansiosta tuote on tehokas kaikkiin lehtien alla ja päällyskettojen välissä piileskeleviin hankaliinkin hyönteisiin, vaikka torjunta-aine ei niihin suoraan osuisikaan.

Tuote sopii käytettäväksi puutarhan ja sisätilojen kasvituholaisiin.

Tuotetiedot

Valmiste tehoaa melko pitkään ruiskutuksen jälkeen, koska tehoaine, asetamipridi, vaikuttaa sekä kosketuksesta että myös systeemisesti kasvin sisältäpäin. Vaikutustapansa takia torjuttavat hyönteiset voivat säilyä elinkykyisinä jonkin aikaa ruiskutuksesta, mutta ne eivät kuitenkaan enää pysty vioittamaan kasveja.

Pakkauskoko

1 litra

Lisätietoa

Suurin osa koristekasveista kestää valmistetta hyvin. Kasvien suuresta laji- ja lajikevalikoimasta johtuen on kuitenkin syytä tehdä koe ennen varsinaista käyttöä kasvien kestävyyden toteamiseksi (n. 10 päivän seuranta käsittelystä).

Valmiste voi jättää tahroja joihinkin kasveihin. Esimerkiksi tulilatva ja joulutähti ovat arkoja käsittelylle.

Valmistetta ei pidä käyttää yli 25 °C lämpötilassa eikä suorassa auringonpaisteessa. Valmiste on säilytettävä kuivassa ja viileässä jäätymiseltä suojattuna.

Ohjeet ja annostelu

Käyttöohje:

Aloita torjunta heti kun havaitset kasveissa tuholaisia.

Suihkuta liuosta kasveihin n. 50 cm:n etäisyydeltä siten että ne tulevat kauttaaltaan kosteiksi, myös lehtien alapinnoille, mutta ei kuitenkaan tippuvan märiksi. Ruiskutusnesteen tasainen levittyminen kasviin on tärkeää hyvän tehon saamiseksi.

Tarvittaessa torjunta voidaan toistaa 10-14 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Huonekasvien käsittelyn jälkeen huoneistossa ei pidä oleskella ja se on tuuletettava huolella puolen tunnin kuluttua käsittelystä.