Kukkapuutarhan kesäkuu

Riikkis on intohimoinen kukkapuutarhuri, kuka kasvattaa erilaisia leikkokukkia siemenestä ja istuttaa ne lavoihin kesän kukkakimppuja varten.

Kasvukausi on päässyt hyvin vauhtiin! Terassin istutukset ovat valmiit ja daaliat availevat ensimmäisiä nuppujaan. Paljon ravinteita vaativat daaliat saivat lannoitteeksi Osmocote-lannoitekäpyjä ja kasvu näyttää todella hyvältä. Ruukkukasvit saivat uudet mullat ja niin ikään lannoitekävyt.

Kanat yrittivät avustaa mullanvaihdossa, mutta tällä kertaa heidän apuaan ei tarvittu. Kasvit jäivät nauttimaan kesästä varjoon omenapuiden alle.

Kirvoja näyttää olevan liikkeellä ihan ennätyspaljon. Yleensä olen antanut leppäkerttujen hoitaa homman enkä ole torjunut kirvoja, mutta nyt ne pirulaiset valloittivat leikkokukkalavat, enkä halua kantaa kirvoja kimppujen mukana sisälle.

Suihkuttelin leikkolavojen kasvit muutama iltana Kirvasprayllä ja kirvat näyttävät hävinneen. Tosi tehokas tuote!

Kurkut ja tomaatit ovat kasvaneet kasvihuoneessa hyvin, ensimmäiset minikurkut on jo ehditty syödä.

Olen lannoittanut kasvihuoneen kasveja, samoin kuin uutta perennapenkkiä, Think Eco -yleislannoitteella. On kätevää käyttää samaa lannoitetta eri kasveille, kun ei tarvitse kymmentä eri purkkia.

Kukkapuutarhan kevät – projektin aloitus

Testailen alkuun Osmocote lannoitekäpyjä terassi-istutuksiin ja yritän elvyttää rautakaupan kurjistamaa laventelia Ready to use -lannoitteella.

Osmocote lannoitekäpyjen annostelu mietitytti aluksi, mutta päädyin käyttämään kuusi käpyä isoon reilu 60 cm halkaisijaltaan olevaan ruukkuun. Daaliat ovat tunnetusti lannoitesyöppöjä ja samassa ruukussa on muutama muukin kasvi. Mielenkiintoista nähdä, onko eroa tavalliseen kanankakkalannoitukseen. Ainakaan terassilla ei haise millekään.

Viherpeukalot-reppu pääsi heti Riikkiksen matkaan mukaan testireissulle puutarhakierrokselle!

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.