Elokuun kukkasatoa

Riikkis on intohimoinen kukkapuutarhuri, kuka kasvattaa erilaisia leikkokukkia siemenestä ja istuttaa ne lavoihin kesän kukkakimppuja varten.

Kukkapuutarhan kesä on kääntynyt hiljalleen syksyn puolelle. Kimppukukkia riittää vielä, kunhan sade ei vain piiskasi kukkia maihin. Leikkolavan kasvit pärjäsivät mainiosti hellekesästä runsaan kastelun ja Substral Kesäkukkaravinteen avulla.

Kimpuille olen puolestaan testannut nyt ensimmäistä kertaa Leikkokukkavirkistettä. Kimput kestävät hyvinä viikon – puolitoista.

Daaliat kasvoivat nekin isoiksi ja runsaskukkaisiksi lannoitekäpyjen ja myöhemmin vielä Kesäkukkaravinteen avulla. Tällainen himotarhuri olisi muuten kaivannut tästä tuotteesta isompaa pakkauskokoa, sillä pullo hujahti vikkelästi loppuun.

Huonekasvien lannoittamisen sain unohtaa jo keväällä laitettuani mullanvaihdon yhteydessä kasveille Osmocote lannoitekävyt. Sopivan huoletonta, varsinkin kun huomio on kesällä enemmän ulkokukissa.

Kasvihuoneen tomaatit ja kurkut saivat ravinnoksi Think Eco yleislannoitetta. Sato on mielettömän runsas! Kurkkuja on poimittu kesäkuusta asti ja tomaatteja ei saa oma perhe syötyä siinä ajassa, kun niitä tulee. Tätä tuotetta hankin ehdottomasti myös ensi kesänä.

Nyt kukkatarhuri kiittää ja suuntaa ajatukset ensi kesään. Siemeniä on tilattu ja eiköhän ne ensimmäiset kukkasipulitkin tule jo pian hankittua.

Helteisen heinäkuun tervehdys

Tervehdys helteiseltä heinäkuulta! Kesä on ollut ennätyskuiva ja kukkatarhurin hauikset ovat olleet kovilla kastelukannuja kantaessa.

Runsaalla kastelulla ja tietenkin lannoituksella kukat ovat kuitenkin kasvaneet hyvin ja kimppukausi on parhaimmillaan.

Leikkotarhan kukat ovat saaneet ruoakseen Kesäkukkaravinnetta ja leikkotarhan naapurissa sijaitsevan kasvihuoneen asukit Think Eco yleislannoitetta. Kurkkuja onkin tullut paljon! Ensimmäiset tomaatit punertuvat parhaillaan.

Terassin daalioista suurin osa kukkii jo ja muutama lautasdaalia vielä kypsyttelee nuppujaan. Gladiolukset availevat nekin jo nuppujaan, aivan ennätysaikaisin.

Puutarhuri miettii mitä kukkia jää elokuulle, kun gladiolukset, syysleimu, syyskaunosilmä ja jopa syysvuokot kukkivat jo näin aikaisin. Kesä on todellakin edennyt pikakelauksella.

Toiveissa olisi muutama sadepäivä, niin voisin silloin viettää vapaata kastelusta ja vaikka tutustua syksyn kukkasipulivalikoimiin.

Kukkapuutarhan kesäkuu

Kasvukausi on päässyt hyvin vauhtiin! Terassin istutukset ovat valmiit ja daaliat availevat ensimmäisiä nuppujaan. Paljon ravinteita vaativat daaliat saivat lannoitteeksi Osmocote-lannoitekäpyjä ja kasvu näyttää todella hyvältä. Ruukkukasvit saivat uudet mullat ja niin ikään lannoitekävyt.

Kanat yrittivät avustaa mullanvaihdossa, mutta tällä kertaa heidän apuaan ei tarvittu. Kasvit jäivät nauttimaan kesästä varjoon omenapuiden alle.

Kirvoja näyttää olevan liikkeellä ihan ennätyspaljon. Yleensä olen antanut leppäkerttujen hoitaa homman enkä ole torjunut kirvoja, mutta nyt ne mokomat valloittivat leikkokukkalavat, enkä halua kantaa kirvoja kimppujen mukana sisälle.

Suihkuttelin leikkolavojen kasvit muutamana iltana Kirvasprayllä ja kirvat näyttävät hävinneen. Tosi tehokas tuote!

Kurkut ja tomaatit ovat kasvaneet kasvihuoneessa hyvin, ensimmäiset minikurkut on jo ehditty syödä.

Olen lannoittanut kasvihuoneen kasveja, samoin kuin uutta perennapenkkiä, Think Eco -yleislannoitteella. On kätevää käyttää samaa lannoitetta eri kasveille, kun ei tarvitse kymmentä eri purkkia.

Kukkapuutarhan kevät – projektin aloitus

Testailen alkuun Osmocote lannoitekäpyjä terassi-istutuksiin ja yritän elvyttää rautakaupan kurjistamaa laventelia Ready to use -lannoitteella.

Osmocote lannoitekäpyjen annostelu mietitytti aluksi, mutta päädyin käyttämään kuusi käpyä isoon reilu 60 cm halkaisijaltaan olevaan ruukkuun. Daaliat ovat tunnetusti lannoitesyöppöjä ja samassa ruukussa on muutama muukin kasvi. Mielenkiintoista nähdä, onko eroa tavalliseen kanankakkalannoitukseen. Ainakaan terassilla ei haise millekään.

Viherpeukalot-reppu pääsi heti Riikkiksen matkaan mukaan testireissulle puutarhakierrokselle!

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.