Elokuun päätöstunnelmat

Anne sai viherkasvi-innostuksen: sisäkasvien hoito ja etupihan puutarhasisustaminen ovat tämän kesän projekteja.

Viimeistä Viherpeukalo-päivitystä viedään, hurjan nopeasti kesä meni jälleen kerran. Projekti oli antoisa monin tavoin; saimme kokeiltua salaattien ja mansikoiden kasvatusta, viherkasvit kukoistivat silmissä ja minulta jopa pyydettiin hortonomisia konsultaatioita.

Testikauden suosikkituotteikseni päätyivät aivan ehdottomasti nestemäinen Ready-to-use -yleislannoite ja kasviravinnepuikot niin viherkasveille, luomuviljelyksille kuin kesäkukillekin. Näiden käyttöä tulee taatusti jatkettua.

Varjoisan etupihan kunnostusprojekti alkanee itse asiassa varmaankin vasta piakkoin, kun kitsaasti kukkivan juhannusruusun varret uskaltaa kasvukauden jälkeen leikata.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyy elokuu ja kiitos, kun pääsin mukaan Viherpeukalo-projektiin! Mukavaa syksyä, toivottaa Anne.

Heinäkuun satonapostelut

Heinäkuun aikana lehtisalaatit, persiljat ja viinisuolaheinät ovat kasvaneet takapihan laatikossaan mallikkaasti, ja olemme saaneet korjata satoa leivän päälle.

Mansikka on muodostellut uusia naposteltavia, ja punaviinimarjat jo punertavat.

Sisäviherkasvit voivat mainiosti, kiitos ravinnepuikkojen ja viikoittaisen Ready to use -yleislannoitehörppynsä.

Ainoastaan saniainen ei osoita elpymisen merkkejä, lannoitekävystäkään huolimatta.

Kesäkuun istutukset

Kylläpä aika menee nopeaan ja kesä etenee vauhdilla. Saimme viime kuukauden aikana istutettua lasten kanssa lehtisalaattia, persiljaa ja viinisuolaheinää.

Olisi toki pitänyt tajuta kylvää siemenet saman tien isompaan laatikkoon, mutta lähdimme tällä kertaa kasvattamaan yrttejä ensin pienemmissä ruukuissa.

Ravitsimme salaatteja ja yrttejä Substralin luonnonmukaisella Think Eco yleislannoitteella.

Arvatenkin lehtisalaatti kasvoi kolmikosta nopeiten, ja kun vihdoin siirsimme taimet isompaan astiaan, nehän lähtivät rehottamaan oikein kunnolla.

Mansikka teki ensimmäisen epähedelmänsä, ja kypsyttelee tällä hetkellä jo muutamaa uutta.

Sisäkasvit ovat nauttineet tasaisesta kasvustaan. Peikonlehti, muorinkukka ja kultapalmu valtaavat innokkaasti uutta reviiriä. Juoru – sekä olohuoneessa että tyttöjemme hoivaama pistokas heidän huoneessaan – pulputtaa uusia lehtiä reippaassa tahdissa. Viikottainen Ready to use -ravintoannos on tehnyt iloisesti tehtävänsä.

Kaarisulkasaniainen sen sijaan kuivuu entisestään, vaikka vaihdoin jo mullankin ja lisäsin ruukkuun Osmocote lannoitekävyn.

Toukokuun terveiset

Tuotepaketin saavuttua annoin kodin viherkasveille ensimmäiset annokset Substral Ready to use -nestemäistä kasviravinnetta ja kasviravinnepuikkoja. Juoru on villiintynyt ravinteista aivan täysin ja puskee uusia versoja sen minkä ehtii. Myös muorinkukka on ottanut melkoisen kasvuspurtin ja sekä peikonlehti että maija nauttivat selkeästi olostaan.

Yleisesti ottaen Substralin tuotteet ovat ravinneet kasveja ilahduttavan tasaisesti. Melkein kaikki lehtensä heittänyt kultapalmukin on alkanut tehdä uusia, virkeän vihreitä lehtiä ja näyttää paljon ryhdikkäämmältä.

Ainoastaan kaarisulkasaniaisen kanssa meillä on nestetasapainon ja kasvupaikan suhteen edelleen hakemista. Leikkasin kasvista kaikki kuivettuneet lehdet ja vaihdoin paikan pois suorasta auringonvalosta. Laitoin multaan Substralin kasviravinnepuikkoja ja olen antanut kasville lisäksi kerran viikossa Ready to use -kasviravinnetta. Edelleen saniainen on kuitenkin todella kuiva, eikä tee uusia lehtiä.

Myös ulkokasvit ovat ilahtuneet Substralin tuotteista. Istutin äitienpäiväruusuni jo puolessa välissä toukokuuta ulos ja sekoitin mullan joukkoon Osmocote-lannoitetta. Ruusut ovatkin kestäneet viileät yöt ja sateet yllättävän hyvin, ja tehneet urheasti uusia nuppuja.

Myös mansikantaimi, joka sai ulos siirtyessään Think Eco -yleislannoitetta ja kasviravinnepuikkoja, on jatkanut sitkeästi kasvuaan.

Varjoisa etupihamme on vielä suunnittelun asteella, ja tähän palaamme myöhemmin projektin edetessä. Annoin juhannusruusuille kuitenkin jo Osmocote-sekoitteista multaa ja lehtiä on ainakin näyttänyt tulevan enemmän.

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.