Toukokuun terveiset

Anne sai viherkasvi-innostuksen: sisäkasvien hoito ja etupihan puutarhasisustaminen ovat tämän kesän projekteja.

Tuotepaketin saavuttua annoin kodin viherkasveille ensimmäiset annokset Substral Ready to use -nestemäistä kasviravinnetta ja kasviravinnepuikkoja. Juoru on villiintynyt ravinteista aivan täysin ja puskee uusia versoja sen minkä ehtii. Myös muorinkukka on ottanut melkoisen kasvuspurtin ja sekä peikonlehti että maija nauttivat selkeästi olostaan.

Yleisesti ottaen Substralin tuotteet ovat ravinneet kasveja ilahduttavan tasaisesti. Melkein kaikki lehtensä heittänyt kultapalmukin on alkanut tehdä uusia, virkeän vihreitä lehtiä ja näyttää paljon ryhdikkäämmältä.

Ainoastaan kaarisulkasaniaisen kanssa meillä on nestetasapainon ja kasvupaikan suhteen edelleen hakemista. Leikkasin kasvista kaikki kuivettuneet lehdet ja vaihdoin paikan pois suorasta auringonvalosta. Laitoin multaan Substralin kasviravinnepuikkoja ja olen antanut kasville lisäksi kerran viikossa Ready to use -kasviravinnetta. Edelleen saniainen on kuitenkin todella kuiva, eikä tee uusia lehtiä.

Myös ulkokasvit ovat ilahtuneet Substralin tuotteista. Istutin äitienpäiväruusuni jo puolessa välissä toukokuuta ulos ja sekoitin mullan joukkoon Osmocote-lannoitetta. Ruusut ovatkin kestäneet viileät yöt ja sateet yllättävän hyvin, ja tehneet urheasti uusia nuppuja.

Myös mansikantaimi, joka sai ulos siirtyessään Think Eco -yleislannoitetta ja kasviravinnepuikkoja, on jatkanut sitkeästi kasvuaan.

Varjoisa etupihamme on vielä suunnittelun asteella, ja tähän palaamme myöhemmin projektin edetessä. Annoin juhannusruusuille kuitenkin jo Osmocote-sekoitteista multaa ja lehtiä on ainakin näyttänyt tulevan enemmän.

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.