Puutarhan pienet tuholaiset kuriin yhdellä valmisteella

Pienten tuholaisten tekemät tihutyöt kasvimaalla ja koristekasveilla aiheuttavat päänvaivaa miltei kaikille kotipuutarhureille

Kirvat ovat tuttu näky hedelmäpuissa ja marjapensaissa ja niiden lisäksi punkkeja, ripsiäisiä sekä jauhiaisia voi havaita popsimassa muita puutarhan kasveja.

Vaatimattomasta koostaan huolimatta, nämä pienet riesat saattavat tuhota pahimmillaan kasvin jopa kokonaan ennen kukintaa tai satoaikaa. Torjuntaan kannattaakin panostaa, jottei koko kesän työ mene hukkaan.

Substral torjuu kasvituholaiset
Tunnista kasvituholainen - vihannespunkki ja kehrääjäpunkki

Monenlaista tuhoa puutarhassa

Pienet, muutaman millin kokoiset kirvat voivat vahingoittaa melkein kaikki puutarhan kasveja. Kirvalajeja löytyy Suomesta lähes 400. Kirvatuhon tunnistat kasvien lehdille ilmestyvästä tahmasta, joka on myös oivallinen kasvualusta sienille ja homeille.

Kehrääjäpunkki eli vihannespunkki kehrää nimensä mukaisesti lehtien pinnalle seittiä. Vähitellen lehdet tippuvat ja kasvi lakastuu. Tälle herkuttelijalle maistuvat monet hyötykasvit ja se voi olla erityisen tuhoisa kurkulle ja tomaatille.

Ansarijauhiainen suurina esiintyminä häiritsee ja heikentää kasvien kasvua. Ne lisääntyvät nopeasti ja hävittäminen on vaikeaa, joten toimeen kannattaa ryhtyä heti ensimmäisen havainnon jälkeen. Jauhiaisia kannattaa tarkkailla etenkin kasvihuoneen puolella.

Rispiäisen läsnäolon puolestaan tunnistat lehden pinnalla olevista hopeanhohtoisista laikuista. Lajista riippuen ripsiäiset suosivat eri kasveja.

Yksi torjuntaratkaisu avomaalle ja kasvihuoneeseen

Riippuu pitkälti kasvukaudesta, millaiseksi tuholaispopulaatio lopulta puutarhan puolella muodostuu. Sää vaikuttaa eri lajien yleisyyteen ja yksilöiden määrään.

Monen erilaisen torjuntakeinon kanssa ei sen sijaan tarvitse arvuutella, sillä Substralin uusi Kirvaspray nitistää kaikki kotipuutarhojen yleisimmät häiriköt. Se tehoaa kirvoihin, kilpakirvoihin, villakilpikirvoihin, jauhiaisiin, ripsiäisiin sekä kehrääjäpunkkeihin.

Ja mikä parasta – sitä voidaan käyttää niin avomaalla, kasvihuoneessa kuin sisätiloissakin ja se sopii kaikille hedelmäpuille, vihanneksille ja koristekasveille!

Tuholaistorjunnan muistilista:

  • Aloita torjunta heti tuholaisten saapuessa kasveihin.
  • Suihkuta kasvit käyttövalmiilla suihkeliuoksella kauttaaltaan kosteiksi, mutta ei tippuvan märiksi.
  • Älä ruiskuta kirkkaassa auringonpaisteessa tai korkeassa lämpötilassa
  • Muista valmisteen varoajat: maustekasveilla 7 vrk ja muilla kasveilla 1 vrk

Käsittely voidaan toistaa seuraavasti:

  • Kilpi- ja villakirvoilla 3 vrk:n kuluttua
  • Kirvoilla, jauhiaisilla ja ripsiäisillä 7 vrk:n kuluttua
  • Kehrääjäpunkeilla 14 vrk:n kuluttua

Substral - torju kasvituholaiset- ripsiäinen

Tunnista kasvituholaiset

Löytyikö kasvistasi kutsumaton vieras? Kokosimme yhteen yleisimmät huonekasvien tuholaiset:

Substral kirvaspray kirvojen torjuntaan

Käyttövalmis tuhohyönteisten torjunta-aine

Tepsii kirvojen, ripisäisten, kehrääjäpunkkien ja jauhiaisten torjuntaan vihanneksilta ja hedelmäpuista. Sopii käytettäväksi avomaalla ja kasvihuoneessa. Voidaan käyttää myös koristekasveilla tuhohyönteisten torjuntaan.