Nyt on aika nujertaa koristekasvien kuokkavieraat

Pitkä, pimeä talvi ja kuiva huoneilma koettelevat huonekasveja ja tekee niistä tuhohyönteisille alttiita. Päivän pidetessä alkukeväällä onkin hyvä tutkailla, mitä huonekasvien kätköistä löytyy. Yleensä hyvin hoidetuissa ja elinvoimaisissa huonekasveissa tuholaisia on vähemmän, mutta parhaimpiinkin yksilöihin ne voivat iskeä salakavalasti.

Etsi ja löydä syyllinen

Tunnista kasvituholainen - lehtikirva

Lehtikirva

Tämä tuttu vierailija näkyy paljain silmin. Tarkkaile nuoria ja mehukkaita kasvinosia. Haittaa kasvin kasvua ja voi estää kukinnan.

Tunnista kasvituholainen - vihannespunkki ja kehrääjäpunkki

Vihannespunkki

Parhaiten huomaat lehden pinnalla näkyvästä seitistä. Viihtyy lehtien alapinnoilla ja lehtihangoissa.

Substral - torju kasvituholaiset- ripsiäinen

Ripsiäinen

Jättää jälkeensä hopeanhohtoisia laikkuja lehdille sekä pieniä mustia ulostetahroja. Pahimmillaan aiheuttaa kukkien epämuodostumia.

Substral - Tunnista kasvituholaiset - ansarijauhiainen

Ansarijauhiainen

Heilauta kasvia, pyrähtikö valkoinen hyönteinen lentoon? Houkuttelee muita hyönteisiä ja kasvitauteja. Tarkkaile suurennuslasilla.

Kasvituholainen kukkakärpänen eli harsosääski

Harsosääski

Hentoinen ja vaappuvasti liikkuva, n. 2-3 mm pituinen musta lentävä hyönteinen, jota virheellisesti kutsutaan kukkakärpäseksi. Viihtyy kosteassa mullassa, jonne se laskee munansa.

Substral - torju kasvituholaiset- villakilpikirva

Villakilpikirva

Vaikea tuhottava. Muistuttaa pieniä valkoisia pumpulimaisia pisteitä kasvien lehtihangoissa.

Tartu torjuntatoimiin heti!

Huonekasvin peli ei ole vielä muutaman kutsumattoman vieraan vuoksi pelattu, mutta torjuntatoimiin kannattaa ryhtyä mahdollisimman aikaisin. Vioittuneet osat on hyvä leikata pois ja pahasti kärsinyt kasvi voi joissakin tilanteissa olla parasta hävittää kokonaan.

Substral 2in1 Hyönteistorjuntapuikko on varma, siisti ja turvallinen tapa torjua kasvien hankalimmatkin tuholaiset sisätiloissa. Puikko nujertaa:

  • kirvat
  • ripsiäiset
  • jauhiaiset
  • kaskaat
  • erilaiset toukat ja kovakuoriaiset
  • vaikeimmatkin tuholaiset eli kilpikirvat ja villakilpikirvat
löydä kasvituholaiset

Toimi näin

  1. Tarkista oikea annostelu huonekasvin ruukun koon mukaisesti. Jos torjut vain lehtikirvoja, valitse puolikas annos.
  2. Sano ei kiitos sottaavalle suihkuttelulle, työnnä puikot multaan kasvin juuren lähelle ja kastele lopuksi hyvin. Tehoaine imeytyy juurien kautta koko kasviin ja nitistää kaikki kasvia puremalla tai imevällä vaurioittavat tuholaiset. Myös ne piilossa olevat.
  3. Odota ja nauti. Torjunta-aineen vaikutus lehtikirvoihin näkyy 1-3 päivässä, jauhiaisiin viikossa sekä kilpi- ja villakilpikirvoihin noin 2-3 viikon kuluttua käsittelystä. Teho kestää 4-8 viikkoa.
  4. Pihistä lannoituksesta. Substralin 2in1 hyönteistorjuntapuikko sisältää torjunta-aineen lisäksi myös lannoitetta ja se ravitsee käsittelyn jälkeen kasvisi jopa kahden kuukauden ajan. Puikossa on kaikki kasvin kasvulle tarvittavat pää- ja hivenravintoaineet (NPK 10-6-7).

Tuhohyönteisten torjunta ja kasvin lannoitus samassa paketissa

Substral hyönteistorjuntapuikot torjuvat kasveista hankalimmatkin tuhohyönteiset ja lannoittavat kasvia jopa 2 kuukauden ajan!

Tuote torjuu hankalimmatkin kasvituholaiset, kuten kirvat, kilpikirvat, villakilpikirvat, ripsiäiset, jauhiaiset, kaskaat, kehrääjäpunkit, miinaajat, erilaiset toukat ja kovakuoriaiset, luteet ym.