Nyt on aika nujertaa koristekasvien kuokkavieraat

Pitkä, pimeä talvi ja kuiva huoneilma koettelevat huonekasveja ja tekee niistä tuhohyönteisille alttiita. Päivän pidetessä alkukeväällä onkin hyvä tutkailla, mitä huonekasvien kätköistä löytyy. Yleensä hyvin hoidetuissa ja elinvoimaisissa huonekasveissa tuholaisia on vähemmän, mutta parhaimpiinkin yksilöihin ne voivat iskeä salakavalasti.

Etsi ja löydä syyllinen

Tunnista kasvituholainen - lehtikirva

Lehtikirva

Tämä tuttu vierailija näkyy paljain silmin. Tarkkaile nuoria ja mehukkaita kasvinosia. Haittaa kasvin kasvua ja voi estää kukinnan.

Tunnista kasvituholainen - vihannespunkki ja kehrääjäpunkki

Vihannespunkki

Parhaiten huomaat lehden pinnalla näkyvästä seitistä. Viihtyy lehtien alapinnoilla ja lehtihangoissa.

Substral - torju kasvituholaiset- ripsiäinen

Ripsiäinen

Jättää jälkeensä hopeanhohtoisia laikkuja lehdille sekä pieniä mustia ulostetahroja. Pahimmillaan aiheuttaa kukkien epämuodostumia.

Substral - Tunnista kasvituholaiset - ansarijauhiainen

Ansarijauhiainen

Heilauta kasvia, pyrähtikö valkoinen hyönteinen lentoon? Houkuttelee muita hyönteisiä ja kasvitauteja. Tarkkaile suurennuslasilla.

Kasvituholainen kukkakärpänen eli harsosääski

Harsosääski

Hentoinen ja vaappuvasti liikkuva, n. 2-3 mm pituinen musta lentävä hyönteinen, jota virheellisesti kutsutaan kukkakärpäseksi. Viihtyy kosteassa mullassa, jonne se laskee munansa.

Substral - torju kasvituholaiset- villakilpikirva

Villakilpikirva

Vaikea tuhottava. Muistuttaa pieniä valkoisia pumpulimaisia pisteitä kasvien lehtihangoissa.

Tartu torjuntatoimiin heti!

Huonekasvin peli ei ole vielä muutaman kutsumattoman vieraan vuoksi pelattu, mutta torjuntatoimiin kannattaa ryhtyä mahdollisimman aikaisin. Vioittuneet osat on hyvä leikata pois ja pahasti kärsinyt kasvi voi joissakin tilanteissa olla parasta hävittää kokonaan.

Substral Tuhohyönteisspray on tehokas tuote koristekasvien hankalimpienkin tuholaisten torjuntaan sisällä ja puutarhassa. Tuhohyönteissprayn vaikuttava aine imeytyy kasvin lehtiin ja leviää nestekierron mukana kaikkialle kasviin (systeeminen vaikutus). Systeemisen vaikutuksen ansiosta tuote on tehokas kaikkiin lehtien alla ja päällyskettojen välissä piileskeleviin hankaliinkin hyönteisiin, vaikka torjunta-aine ei niihin suoraan osuisikaan. Torjuu mm:

  • kirvat (myös hankalimmat: kilpikirvat ja villakilpikirvat)
  • erilaiset munat, toukat ja kovakuoriaiset
  • ripsiäiset
  • jauhiaiset
  • kehrääjäpunkit
  • miinaajat
löydä kasvituholaiset

Toimi näin

  1. Aloita torjunta heti kun havaitset kasveissa tuholaisia.
  2. Suihkuta liuosta kasveihin n. 50 cm:n etäisyydeltä siten että ne tulevat kauttaaltaan kosteiksi, myös lehtien alapinnoille, mutta ei kuitenkaan tippuvan märiksi. Ruiskutusnesteen tasainen levittyminen kasviin on tärkeää hyvän tehon saamiseksi.
  3. Tarvittaessa torjunta voidaan toistaa 10-14 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

Huom! Huonekasvien käsittelyn jälkeen huoneistossa ei pidä oleskella ja se on tuuletettava huolella puolen tunnin kuluttua käsittelystä.

Substral Tuhohyönteisspray
Substral kirvaspray kirvojen torjuntaan

Tutustu myös käyttövalmiseen tuhohyönteisten torjunta-aineeseen

Substralin Kirvaspray tehoaa kasvituholaisten torjuntaan niin hyöty- kuin koristekasveilla. Tuote tepsii kirvojen, ripisäisten, kehrääjäpunkkien ja jauhiaisten torjuntaan vihanneksilta ja hedelmäpuista. Se sopii käytettäväksi sekä avomaalla että kasvihuoneessa.