Itsekasvatettu maistuu parhaimmalta

Tiia on aina haaveillut omasta puutarhasta. Kerrostalossa suurikokoinen parveke antoi mahdollisuuden toteuttaa unelma, toki vähän pienemmässä mittakaavassa.

Heinäkuun tuloksia näkyy ja paljon!

Lehtikaali sekä ruohosipuli rehottavat ja tomaatit ovat valtavia, miltei nyrkin kokoisia.

Basilikasta, lehtipersiljasta ja tillistä olen saanut todella paljon satoa, ja käytän niitä melkein päivittäin ruoanlaitossa. Kaikki satotuotteet ovat olleet niin herkullisia, sillä itsekasvatettu maistuu parhaimmalta!

Maljaköynnös ja pelargonia ovat täynnä kukkia ja pikku nuppuja.

Osaan kasveista ilmestyi pari viikkoa sitten pieniä, tummia ötököitä joita en tunnistanut. Mutta kahden Kirvaspray-käsittelyn jälkeen niitä ei enää ole näkynyt.

Viherpeukalo-projektista on ollut paljon iloa ja se on tuntunut todella mielekkäältä ajanvietteeltä etenkin nyt korona-aikana, kun muuta tekemistä on ollut normaalia vähemmän.

Satoa omasta parvekepuutarhasta

Viherpeukalo-projektini on edennyt todella hyvin, kaikki kasvit suorastaan kukoistavat ja olen yllättynyt, kuinka runsaasti olen päässyt korjaamaan satoa jo tässä vaiheessa kesää.

Kasvit selkeästi viihtyvät lämpimällä parvekkeellamme ja nauttivat ravinteista. Olen saanut suurta iloa puutarhan hoitamisesta, se on rentouttavaa ja jopa terapeuttista puuhaa.

Syötävistä kasvista parvekkeella on tomaattia, retiisiä, lehtikaalia, lehtipersiljaa, pinaattia, ruohosipulia, chili (C. Annuum Bird’s eye baby), salviaa, basilikaa sekä tilliä. Lisäksi parvekkeella on maljaköynnös, Astrid-pelargonia ja hopeaputous.

Olen saanut paljon satoa jo tässä vaiheessa kesää. Retiisejä on kypsynyt useita, ja ne olivat isoja ja meheviä. Basilikaa on käytetty reilusti ruoanlaitossa useita kertoja viikossa, se kasvaa todella rehevästi ja kovaa vauhtia. Tilliä, ruohosipulia, lehtipersiljaa sekä pinaattia on myös saatu lautasille, kaikki maistuu niin herkullisilta!

Yrtit ovat erityisen hyvin saaneet boostia Ready to use -kasviravinteesta. Ravinnetta on myös tosi vaivaton käyttää, jopa niin että pullo pääsikin jo loppumaan viime viikolla. Ravinteista on vielä jäljellä jonkin verran lannoitepuikkoja ja muutama lannoitekäpy, mutta ne antavatkin kasveille ravinteita pidemmäksi aikaa.

Kirvaspray on tullut myös tarpeeseen, sillä huomasin pari viikkoa sitten muutaman jauhiaisen ja käsiteltyäni kasvit kertaalleen suihkeella, jauhiaisia saati muitakaan ötököitä ei ole näkynyt yhtäkään.

Parvekepuutarhan kevät

Substral Viherpeukalo-projektini on viimein lähtenyt käyntiin ja olen hyvin innoissani!

Olen istuttanut parvekkeelle tomaattia, Uuden-Seelannin pinaattia, retiisiä, lehtikaalia, lehtipersiljaa, ruohosipulia sekä chiliä. Lisäksi parvekkeella on maljaköynnös.

Istuttaminen oli jännittävää, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun itse istutan syötäviä kasveja. Toivon, että kesän mittaan saan niistä satoa lautaselle.

Valitsin kasveille multaa ja perliittiä sisältävän kasvupohjan, jotta se olisi huokoinen ja juuret saavat paremmin ilmaa.

Tänään kaikki kasvit (pois lukien chili, joka vielä ei ole lähtenyt kasvamaan) saivat ensimmäiset Substral-lannoitteet. Käytin Think Eco kasviravinnepuikkoja sekä Ready to use -yleislannoitetta. On mielenkiintoista nähdä, miten lannoitteet vaikuttavat.

Substralin Viherpeukalot ovat osallistuneet kaupallisessa yhteistyössä toteutettuun testiryhmäämme ja he ovat saaneet projekteihinsa sopivat Substralin tuotepaketit, joita he pääsevät testaamaan omissa projekteissaan tämän kesän aikana. Voit seurata tältä sivulta ja Facebook ja Instagram kanavissamme miten Viherpeukaloiden kasvatussuunnitelmat etenevät.