Tee pääsiäisen kukka-asetelma

Tee pääsiäisen kaunein kukka-asetelma yhdistelemällä keltaisia ja punaisia tulppaaneja ja pastellinsävyisiä neilikoita. Asetelma tuo iloa sisustukseen ja kattaukseen.

1. Pääsiäisen ihanan kukka-asetelman tekemiseen tarvitset kauniin astian, kukkasienen, astian pohjalle tulevan suojakalvon, kukkaveitsen tai -sakset sekä kauniita kukkasia.

2. Suojaa astian pohja suojakalvolla. Kukka-asetelma tulee tarvitsemaan vettä, joten kalvo varmistaa ettei astian pohja päästä vettä läpi.

3. Leikkaa kukkasieni astiaan sopivaksi ja voit tarvittaessa pyöristää sienen reunoja. Kastele kukkasieni upottamalla se vesiastiaan niin että se on kokonaan kostea.

4. Painele kukkasieni astian pohjalle ja leikkaa astian reunoilta näkyvä suojakalvo pois.

5. Lyhennä kukkien varret ja irrota lehdet. Katkaise monihaaraiset oksat. Leikkaa kukkien pituus astiaan sopivaksi – kukat saavat tulla hieman astian reunasta yli.

6. Upota kukkien varret kukkasieneen niin, että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Asettele eri värisiä ja lajisia kukkia lomittain toistensa viereen.

7. Jatka kukkien asettelua kunnes kukkasieni on täynnä. Lisää kukkien joukkoon pääsiäiseen sopivia koristeita, kuten pajunkissoja ja varpuja.

8. Tarkista kukkasienen kosteus ja muista kastella kukka-asetelmaa, niin se pysyy kauniina.