Koristele koti pääsiäiskranssilla

Pääsiäispöydän kruunaa upea kukkakranssi, joka on helppo ja näppärä tehdä. Tämä ihana kranssi säilyy kauniina pidempään kun kiepautat varsien imupinnoille hieman kukkateippiä, ja siirrät kranssin iltasin viileään.

1. Pääsiäispöydän kruunaa upea kukkakranssi. Tarvitset kranssin tekoon paksua rautalankaa, kukkateippiä, napakkaa lankaa tai ohutta rautalankaa kukkien sitomiseen, kukkaveitsen tai -sakset, sekä kestäviä kukkia ja varpuja.

2. Kiepauta kukkateippiä paksun rautalangan ympärille, niin saat helpommin työstettävän pohjan kranssille. Venytä kukkateippiä ja rullaa se rautalangan päälle koko pituudelta. Voit myös sulkea kukkateipillä kukkien imupinnat, jolloin kukat kestävät paremmin.

3. Poista oksista huonot kohdat ja ylimääräiset lehdet. Aloita sitominen rautalangan toisesta kärjestä. Tee ensin aloituskohta ja kiinnitä siihen nippu varpuja. Lisää vuorotellen erilaisia kasveja ja kiinnitä ne tukevasti langalla.

4. Jatka kasvien lisäämistä koko rautalangan mitalta. Voit tarvittaessa lyhentää rautalankaa jos se tuntuu liian pitkältä. Asettele kukkaset näkyviin samalle puolelle, sillä lopuksi kranssi kaareutetaan.

5. Päättele viimeiset sidokset tukevasti ja kiepauta lanka vielä muutaman kerran rautalangan ympäri. Taivuta rautalanka kaarevaan muotoon. Kranssi voi jäädä osittain avoimeksi tai voit sulkea sen ympyräksi.

6. Voit laittaa kranssin tarjoiluastian tai pääsiäiskorin ympärille, ja koristella pääsiäispöydän. Siirrä kranssi iltaisin viileään paikkaan, niin se pysyy parempana pidempään.