MITKÄ OVAT OSMOCOTE LANNOITTEEN EDUT

tavallisiin lannoitteisiin verrattuna?

Osmocote takaa kasvien tarpeenmukaisen lannoituksen nerokkaan hartsikuoren ansiosta.
Kertalannoitus kasvukauden alussa riittää takaamaan runsaan kasvun jopa 6 kk:den ajaksi.

Hartsikuoren ansiosta:

  • ravinteita vapautuu lämpötilan vaikutuksesta vain silloin kuin kasvuolosuhteet ovat optimaalisimmat ja kasvit kasvavat.
  • ravinteita vapautuu kasvien käyttöön tasaisesti sopivia määriä. Tämä varmistaa tasaisen ja vahvan kasvun kaikissa kasvun vaiheissa.
  • ravinteita tasaisesti saavat kasvit kasvavat vahvoiksi ja ovat vastustuskykyisempiä tuholaisia ja tauteja vastaan.
  • Osmocotella lannoittaminen on ympäristöystävällisempää, koska hartsikuori minimoi lannoitteiden huuhtoutumisen. Ravinteet jäävät näin täysin kasvien hyödynnettäviksi.

Osmocote nerokkuus perustuu lannoiterakeen kuoreen ja korkealaatuisiin ravinteisiin

Kasvien ja ympäristön kannalta on tärkeää, että ravinteita vapautuu sopivia määriä päivittäin ja etteivät ne pääse huuhtoutumaan. Näin ravinteet ovat täysin kasvin käytettävissä, ravinteiden saanti on riittävää ja tehokasta, eikä lannoitehävikkiä synny.

Osmocote on pitkävaikutteinen lannoite, joka tarkoittaa että sen rakeissa riittää lannoitetta jopa 6 kuukauden ajaksi. Näin ollen lisäämällä Osmocote lannoitetta yhden ainoan kerran kasvukauden alussa, lannoite riittää yhtäjaksoisesti 6 kuukauden ajaksi. Tänä aikana ei tarvitse huolehtia kuin kasvien kastelusta ja valon saannista.

Osmocoten toiminta perustuu siihen, että hartsikuori elää lämpötilan mukaan ja vapauttaa ravinteita kasvien hyödynnettäviksi.  Kun kasvuolosuhteet ovat optimaaliset eli kasvualusta ja ympäröivä ilma on lämmin, Osmocote rakeen hartsikuori ”löystyy” ja ravinteita vapautuu kasvien käyttöön enemmän. Vesi tunkeutuu kuoren läpi ja liuottaa sisällä olevia ravinteita, jotka osmoottisen paine-eron vaikutuksesta pääsevät hartsikuoren läpi.

Kun olosuhteet viilenevät, niin hartsikuori tiivistyy estäen turhan ravinteiden vapautuksen, koska kasvitkaan eivät kasva tällöin. Hartsikuori myös estää lannoitteen ja juuren suoran kosketuksen, jolloin kasvin herkät juuret eivät altistu liikalannoitukselle ja eikä juuret pala liian väkevästä lannoituksesta!

Lannoite rakeen kuori alkaa hajota kun rae on luovuttanut kaikki ravinteet. Rakeen hajoamiseen kuluva aika riippuu maaperän tai kasvualustan koostumuksesta sekä mikrobitoiminnasta.

Ravinteet vapautuvat lämpötilan mukaan

Osmocote lannoiterakeissa on orgaaninen hartsikuori, joka säätelee ravinteiden vapautumista lämpötilan mukaan. Ravinteiden vapautuminen tapahtuu vain lämpötilan perusteella kasvien tarpeiden mukaisesti, tekee siitä joka tekee lannoitteesta erittäin luotettavan.