Näin onnistut:

OMENAPUUN OIKEAOPPINEN LANNOITUS

Missä omenapuu viihtyy?

Omenapuu on kaunis, hyödyllinen ja yksi suosituimmista hedelmäpuista Suomessa. Parhaiten omenapuu viihtyy aurinkoisilla ja lämpimillä kasvupaikoilla, missä maa on runsasmultaista, ravinnerikasta ja hyvin kalkittua. Kevät on parasta aikaa istuttaa uusia omenapuita ja hoitaa jo olemassa olevia puita leikkaamalla ja lannoittamalla.

Lannoita oikein – lannoita maltilla

Asianmukaisella lannoituksella varmistetaan omenapuun runsas kukinta ja hedelmien tuotanto. Lannoituksella vaikutetaan myös puun kykyyn selviytyä talven yli.

Omenapuu kasvaa ja tuottaa satoa parhaiten, kun ravinteita on saatavilla tasaisesti kasvun kaikissa vaiheissa.

Satoikäisiä omenapuita tulisikin lannoittaa säännöllisesti vuosittain, mutta ylilyöntejä välttäen. Liiallinen typpilannoitus aiheuttaa voimakasta kasvua, mikä puolestaan vähentää kukintaa ja hedelmäntuotantoa. Liian nopeasti kasvaneilla puilla niin ikään talvenkestävyys heikkenee.

Turvallista ja huoletonta lannoitusta

Omenapuun turvallista ja huoletonta lannoitusta varten on kehitetty Substral Osmocote Marjoille ja hedelmille. Se sisältää kaikki omenapuun kasvun ja sadonmuodostuksen kannalta tärkeät ravinteet; riittävästi fosforia runsaaseen kukintaan ja sopivasti typpeä kasvuun.

Helppokäyttöinen Osmocote-lannoite ravitsee omenapuun kertalannoituksella koko kasvukauden eli jopa 6 kuukauden ajan. Paras lopputulos saavutetaankin, kun lannoite lisätään aikaisin keväällä heti kasvukauden alussa.

Lue lisää Osmocoten toimintaperiaatteista tästä:

Sama lannoite uusille taimille ja vanhoille puille

Uusia omenapuun taimia istutettaessa kannattaa välttää nopeasti liukenevia lannoitteita, sillä ne voivat vaikeuttaa taimien juurtumista. Tarpeen mukaan kasvukauden aikana liukeneva Osmocote-lannoite on turvallinen myös uusia kasvustoja perustettaessa. Käytä Osmocotea omenapuun lannoituksessa näin:

  1. Lannoitus istutusvaiheessa. Sekoita Osmocote-lannoitetta istutusmultaan ja täytä istutuskuoppa lannoitetulla mullalla. Lopuksi tiivistä multa painelemalla, mutta varo rikkomasta taimipaakkua. Kastele taimi hyvin ja jatka runsasta kastelua koko kasvukauden, mieluiten viikoittain etenkin sateettomina jaksoina.
  2. Lannoitus omenapuille. Ensin möyhennä omenapuun ympäriltä pintamulta huolellisesti. Levitä Osmocote-lannoiterakeita puun ympärille oksien levyiselle alueelle. Haravoi tai sekoita käsin lannoite tarkkaan maan pintakerrokseen. Kastele hyvin.

Käytä Osmocote-lannoitetta omenapuille noin 50-100 grammaa puuta kohden sen koosta riippuen.

Substral Puutarhan Yleislannoite 750g

Ravintoa puutarhan hyötykasveille koko kasvukauden ajan

Substral Puutarhan yleislannoite ravitsee marjat ja vihannekset yhtäjaksoisesti jopa 6 kuukauden eli koko kasvukauden ajan! Osmocote lannoite sisältää kaikki hyötykasvien terveen kasvun ja runsaan sadonmuodostuksen kannalta tärkeät ravinteet. Voit käyttää lannoitetta ruukuissa, penkeissä ja avomaalla.