Näin onnistut:

MULLANVAIHDON AIKA

Valon lisääntyminen herättää kasvit horroksesta ja saa virittäytymään uuteen kasvukauteen. Mullanvaihdon tarpeesta kielivät kituvan näköinen kasvi ja juuria täynnä oleva ruukku. Huonekasvien multa kannattaa vaihtaa muutaman vuoden välein. Mullanvaihto kannattaa tehdä kevättalvella, kun kasvi ei ole vielä aloittanut keväistä kasvukiriään. Valon lisääntyminen ja uusi ravinteikas kukkamulta saavat kasvit versoamaan uudelleen.

Tee näin:

Ajoita kasvien uudelleenistutus mielellään kevääseen tai alkukesään. Näin varmistat mahdollisimman hyvän kasvun.

Kukkivat kasvit kannattaa istuttaa uudelleen vasta kukinnan jälkeen.

1. Paria päivää ennen mullanvaihtoa kastele kasvi perusteellisesti

Kopauta kevyesti ruukkua, jotta kasvi irtoaa paakkuineen ruukusta. Esikostuta myös uusi multa, jota laitat ruukkuun: desi kostutusvettä riittää litraan multaa.

2. Rapsuta juuripaakusta varovasti irtomulta

Varo hajottamasta juuripaakkua ja vahingoittamasta hentoja uusia juuria. Vanhoja, kuivia, puumaisia juuria voit kevyesti rapsuttaa pois. Jos paakku on juurten peitossa, valitse halkaisijaltaan 2-3 cm isompi ruukku.

3. Juuret tarvitsevat myös happea

Ilmavuutta saadaan salaojittamalla ruukun pohja karkealla soralla, kivillä tai ruukunsirpaleilla. Näin ylimääräinen kasteluvesi valuu pois.

4. Sorakerroksen päälle lisätään niin paksulti multaa, että kasvi asettuu suunnilleen entiselle korkeudelle

Sijoita kasvipaakku keskelle ruukkua ja lisää uutta multaa myös sen ympärille ja pinnalle. Jätä multapinta 1-2cm ruukun reunoja alemmaksi. Tiivistä multaa varovasti.

5. Kastele kasvi perusteellisesti

Anna kasvin toipua mullanvaihdosta viileässä, valoisassa paikassa viikon verran ja aloita sitten kastelu normaaliin tapaan.

6. Muutaman viikon kuluttua on hyvä aloittaa lannoitus käyttämällä Substral kasviravinnetta

Muista, ettet  lannoita liikaa. Noudattamalla annostelu ohjeita varmistat kasvisi hyvinvoinnin ja terveen kasvun!

Helppoa ravitsemista puikoilla

Substral Kasviravinnepuikot viherkasveille ravitsevat ja antavat elinvoimaa kasveille tasaisesti kahden kuukauden ajan. Ravinnepuikot sisältävät yhdistelmän arvokkaita pääravinteita ja hivenravinteita, jotka lannoittavat kasveja ja takaavat lehtien syvän vihreän värin. Terve kasvi on myös puolustuskykyisempi tuholaisia ja tauteja vastaan.