Miksi huonekasvien lannoittaminen on tärkeää?

Huonekasvien hoito on helppoa ja palkitsevaa, mutta varo, voit jäädä siihen koukkuun!

Huonekasvit nauttivat, kun ne saavat riittävästi vettä, ravinteita ja valoa. Lannoituksen nyrkkisääntönä on, että ravinteita annetaan vain silloin, kun kasvi kasvaa. Kasvukausi alkaa tyypillisesti maaliskuussa ja jatkuu myöhään syksyyn, syys-lokakuulle. Talvikuukausiksi kasvin annetaan vaipua hetkeksi lepotilaan ja lannoitus lopetetaan.

Myös aina mullanvaihdon jälkeen voit laittaa lannoituksen hetkeksi jäähylle. Tavallisesti huonekasveille käytettävät mullat ovat peruslannoitettuja eikä kasvi tarvitse välittömästi lisäravinteita. Muista aloittaa säännöllinen lannoitus kuitenkin jo 4-6 viikon kuluttua mullanvaihdosta, sillä parhaimmankin kukkamullan ravinteet hupenevat nopeasti!

Valitse oma tapasi

Ennen kuin aloitat huonekasvien lannoituksen, tutustu huolella eri valmisteiden annostusohjeisiin. Liikalannoitus on huonekasveille yhtä haitallista kuin sen puutekin. Liiallinen ravinteiden saanti vaikuttaa haitallisesti huonekasvien ulkonäköön, sillä niiden kasvu voi vääristyä.

Substralin erilaiset huonekasveille tarkoitetut ravinnevalmisteet tekevät lannoituksesta yksinkertaista ja vaivatonta. Valitse oma vaihtoehtosi ja kerää ympärillesi valloittava joukko hyvinvoivia huonekasveja!

Monikäyttöinen nestemäinen

Kasteluveden mukana annettava nestemäinen Substral Yleisravinne sopii kaikille multaan ja vesiviljelynä istutettaville viher- ja kukkakasveille. Se sisältää huonekasveille tärkeät pää- ja hivenravinteet helposti liukoisessa muodossa, joten kasvi saa ne nopeasti käyttöönsä.

Nestemäisen lannoitteen etuna on myös sen helppo annosteltavuus. Voit annostella Kasviravinnetta aina sopivan vahvuiseksi liuokseksi riippumatta siitä, käytätkö lannoitetta jokaisella kastelukerralla, kerran kuussa tai todella mietona sumutteena kasvin lehdille. Yleisohje on käyttää Kasviravinnetta multaan istutetuille kasveille 1/4-korkillista litraan vettä kerran viikossa.

Helppo ravinnepuikko

Substralin Kasviravinnepuikot on suunniteltu helpon lannoituksen ystäville. Niistä löydät ravinnekoostumukseltaan kaksi eri vaihtoehtoa; vihreät puikot on suunniteltu erityisesti viherkasvien tarpeisiin ja punaiset puikot kukkiville kasveille.

Työnnä ravinnepuikkoja tasaisin välimatkoin multaan kasvin juuriston lähelle ja niistä vapautuu ravinteita kasvin käyttöön kastelun yhteydessä jopa 2 kuukauden ajan.

Ravinnepuikoista löydät oman versionsa myös orkidean erikoistarpeisiin räätälöitynä. Substral Ravinnepuikko Orkidé sopii kaikille orkidealajeille, mutta annostelussa on otettava huomioon lajikekohtaiset vaatimukset.

Laiskan lannoittajan lannoitekäpy

Jos tuntuu, että lannoituksen muistaminen tuottaa päänvaivaa, kannattaa tutustua poikkeuksellisen vaivattomiin Osmocote lannoitekäpyihin. Ne ravitsevat huonekasvit kertalannoituksella koko kasvukauden eli jopa 6 kuukautta. Käpymäiset lannoiterakeet painetaan tasaisin välimatkoin multaan noin 5 sentin syvyyteen. Rakeista vapautuu ravinteita kasvin käyttöön sen tarpeiden mukaisesti lämpötilan ja mullan kosteuden perusteella.

Lannoitekäpyjä voit käyttää myös amppeli ja parvekekukille sekä puiden ja pensaiden istutuksiin. Uusissa istutuksissa lannoiterakeet sijoitetaan tasaisesti istutuskuoppaan juuriston alle tai viereen.