Kärsimyskukka

Kärsimyskukka

Passioflora

Kärsimyskukka on köynnöskasvi, joka on alunperin kotoisin Yhdysvalloista. Kärsimyskukkien sukuun kuuluu useita satoja lajeja. Suomessa kasvi tunnetaan huonekasvina. Kasvi on runsaskasvuinen ja kiipeä voimakkaasti kärhiensä avulla tukiverkkoa tai keppejä pitkin. Kasvin kauniit kukat ovat isoja, halkaisijaltaan jopa 10 cm ja väriltään violetteja tai valkeita. Kukat ovat lyhytikäisiä, mutta kauniita.

Kasvuolosuhteet

Kärsimyskukka viihtyy runsaassa auringonvalossa, mutta myös puolivarjoisassa paikassa. Kesällä kasvi viihtyy hyvin verannalla tai tuulelta suojatulla terassilla.

Kastelu ja lannoitus

Kärsimyskukkaa kastellaan runsaasti keväästä syksyyn.  Kuivuminen kasvukaudella voi johtaa nuppujen ja lehtien varisemiseen. Lannoitetta, kuten Substral Kasviravinnenestettä, annetaan säännöllisesti kerran viikossa kasvukaudella. Talvella kärsimyskukka viihtyy viileässä ja vettä annetaan niukasti, vain sen verran, ettei multa pääse kuivumaan.

Vinkkejä

Kärsimyskukkaa voi lisätä puolipuutuneista pistokkaista, joita juurrutetaan kosteassa kylvömullassa. Kärsimyskukan hedelmä on syötävä.

Substral suosittelee